Innoveren? Kies onderzoekende ondernemer en ondernemende onderzoekers
Ik geniet van het oplossen van business-puzzels: vernieuwing verkennen en realiseren waarmee bedrijven op langere termijn overleven. Het oplossen van innovatieve bedrijfsvraagstukken werkt het beste met een onderzoekende ondernemer in een team met ondernemende onderzoekers. Wat bedoel ik daarmee?
Utrechtse digibeteraars: Buro Meinders
In de reeks ‘Utrechtse digibeteraars’ introduceert MERLINQ mensen en organisaties uit de regio Utrecht die met zorgvuldig toegepaste technologie het verschil willen maken in het leven van mensen. Deze keer: Buro Meinders.
Nieuwe MERLINQ'er Stella over Conversation Design
Onze nieuwe MERLINQ-collega Stella Punselie stelt zich voor. Zij start met veel plezier als junior conversation designer en biedt alvast een kijkje in de wereld van conversational AI.
Waarom Business Intelligence en Data management een pragmatische stap zijn richting de wereld van morgen
Op het eerste gezicht zijn BI en Data management niet bepaald de meest idealistische technologieën. Deze blog legt uit hoe ze bijdragen aan de wereld van morgen.
Alternatieven voor big tech vragen om visie en lef
Op 3 maart volgde ik met belangstelling het Digitaliseringsdebat: een online verkiezingsdebat rondom digitalisering met zes ‘mainstream’ partijen. Het riep gemengde gevoelens op. Aan de hand van een voorbeeld uit mijn privéleven leg ik uit waar de schoen wringt.