MERLINQ
MERLINQ
talent voor vernieuwen

updates

Blog categorized as updates

Op reis naar je gedroomde toekomst
Wij ondersteunen ‘Retourtje Youtopia’, een ludiek digitaal product dat nadenken over de toekomst leuk maakt. Want wij gunnen Anabella Meijer een markt voor dromen over de toekomst, en we beseffen dat een gedroomde toekomst uit laten komen vraagt om een marktbenadering vandaag.
De toekomst van economie als wetenschap
Ik las ‘What’s Wrong With Economics’, een oproep van Robert Skidelsky (historicus en econoom) aan al zijn economie-collega’s voor een nieuwe invulling van het wetenschappelijke vakgebied. De econoom van de toekomst modelleert minder en beseft dat economie onderdeel is van historie en politiek.
Op ontdekking naar onze missie
We groeien - letterlijk en figuurlijk. We begrijpen steeds beter wat ons drijft en wat we als MERLINQ willen zijn. Na een mooie teamsessie viel alles op z’n plaats. Met een scherp verwoorde missie en een passende tagline als resultaat: MERLINQ, ondernemend ontdekken. Een kijkje in onze keuken.
Nieuwe MERLINQ'er Edo
Onze nieuwe MERLINQ-collega Edo Labrujere stelt zich voor. Hij begint met veel plezier bij ons als junior data consultant.
Nieuwe MERLINQ'er Anna
Onze nieuwe MERLINQ-collega Anna van der Vet stelt zich voor. Ze begint met veel plezier bij ons als junior informatie analist.
Woningbouwcorporaties en leefbare buurten: een MERLINQ-onderzoek
MERLINQ onderzoekt de uitdagingen die woningbouwcorporaties ervaren bij het verbeteren van de leefbaarheid in een wijk. Goed begrip van de uitdagingen helpt om een oplossing (met software) te realiseren die leefbaarheid vergroot én werkt voor de corporaties. MERLINQ haalt nu feedback op.