Blog categorized as conversational

Conversational interfaces in de gezondheidszorg
3 juni 2022 organiseerde het lectoraat Human Experience & Media Design van de Hogeschool Utrecht een symposium over Conversational Interfaces in de Gezondheidszorg. Mijn belangrijkste observaties.
De volgende stap in Conversational
Onze stelling: het potentieel van conversational technologie wordt te weinig benut. Terwijl er wel behoefte aan is, zowel vanuit gebruikersvoorkeuren als concurrentiedruk. Wij gaan in gesprek met leveranciers, organisaties en professionals om belemmeringen te achterhalen. Op weg naar conversational ...
Een exploratie van conversational AI
De snelste manier om gevoel bij een technologie te krijgen is erover te praten. Dat geldt ook voor ‘Conversational AI’. Anna en Edo interviewden mensen met conversational projecten in hun portfolio. Wat is conversational AI en conversation design? Waar liggen aandachtspunten en wat is de meerwaarde?
Utrechtse digibeteraars: Quinten van Furhat Robotics
In de reeks ‘Utrechtse digibeteraars’ introduceert MERLINQ mensen en organisaties uit de regio Utrecht die met zorgvuldig toegepaste technologie het verschil willen maken in het leven van mensen. Deze keer: Quinten Stekelenburg van sociale-robot-platform Furhat Robotics.
Nieuwe MERLINQ'er Stella over Conversation Design
Onze nieuwe MERLINQ-collega Stella Punselie stelt zich voor. Zij start met veel plezier als junior conversation designer en biedt alvast een kijkje in de wereld van conversational AI.
Spraakgestuurd rapporteren in de zorg
Vorige week sprak Bert Gulikers tijdens de wekelijkse Voice Lunch - het online netwerkevenement over kansen met spraaktechnologie. Hij deelde lessen uit een pilotproject in Limburg met spraakgestuurd registreren in het verpleeghuis.
Een vertrouwd gesprek met een computer in het Nederlands
Hoe kunnen we impact maken met de ontwikkeling van ethische taaltechnologie voor het Nederlands? Waarom dat van belang is en een oproep om samen te gaan samenwerken.
Next level conversational
Hoe mooi zou het zijn om elke dag een tip te krijgen van een slimme digitale assistent die jou echt begrijpt? Drie punten waarop de digitale dialoog moet verbeteren voordat we dat punt bereiken.