Over MERLINQ

MERLINQ in Villa Jaffa

MERLINQ. Strategie + software met impact. Wij zijn er voor iedereen die succesvolle innovaties wil realiseren waar de wereld mooier van wordt. Kernwoorden: software gedreven, multidisciplinair, gestructureerd.


MERLINQ staat voor Merlin’s Quest. Een queeste, want we gaan op reis, het avontuur tegemoet. Wij pionieren: zelf en met onze klanten. Merlijn, want deze mythische tovenaar wist hoe mooi de toekomst kon zijn als mensen de juiste keuzes maakten in het nu. We voorzien de toekomstige toepassing van hedendaagse technologie. Wij inspireren anderen en bewegen hen in de positieve richting.


Ons logo is de Enso (Japans voor cirkel), een heilig symbool dat zenboeddhisten in één beweging schilderen als meditatieoefening. Enso staat voor creatie en de charme van de imperfectie. Eric Ries zette ‘m op de cover van zijn klassieker ‘The Lean Startup’. Niet toevallig zijn wij ook georganiseerd in cirkels: MERLINQ is een holacratie.

Portfolio

Mooie projecten waarin we (helpen) impact maken met innovatie:

MERLINQ-klant AllesZelf

Alleszelf

Alleszelf.nl is een digitaal platform met oplossingen voor ouderen om zo lang mogelijk prettig zelfstandig te leven. Ouderen, hun netwerk, vrijwilligers en professionals kunnen deze keuzegids gratis gebruiken. AllesZelf is een erkende ‘social enterprise’. MERLINQ adviseert bij de propositieontwikkeling en bij de techniek, met als doel om het platform klaar te maken voor verdere opschaling.

MERLINQ-klant Espria Ledenvereniging

Espria Ledenvereniging

Espria Ledenvereniging is er voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken om zichzelf beter te redden. De Ledenvereniging wil sociale cohesie bevorderen en daarbij een gidsfunctie vervullen voor haar achterban. MERLINQ adviseert over experimenteren met digitale platforms, community building en dashboarding. En MERLINQ adviseert op het gebied van data-integratie bij de ontwikkeling van een hoge kwaliteit gids.

MERLINQ-klant Wijzelf-WeHelpen

Wijzelf-WeHelpen

MERLINQ stond aan de wieg van Wijzelf: een sociale onderneming die met slimme en veilige informatietechnologie bijdraagt aan een vitalere samenleving. MERLINQ heeft de strategie ontwikkeld voor Wijzelf, de eerste apps toegevoegd aan het portfolio (Wijzelf sociale marktplaats en BuurtApp), en met succes de krachtenbundeling met WeHelpen tot stand gebracht.

Mensen van MERLINQ

Anna van der Vet

Anna

Anna van der Vet is modeliefhebber, student en nieuwsgierig. Anna is junior informatie analist bij MERLINQ.

Mail Anna
Bas Evers

Bas

Bas Evers is DJ, stadsfietskilometervreter en taalfanaat. Bas is concept-ontwikkelaar bij MERLINQ.

Mail Bas
Edo Labrujere

Edo

Edo Labrujere heeft als motto “Life shrinks or expands in proportion to one’s courage”. Edo is data consultant bij MERLINQ.

Mail Edo
Fleur Schipper

Fleur

Fleur Schipper is een vrolijke marketeer-in-spe die bij MERLINQ afstudeert op de marktkansen voor een ‘Ideale Leefplek App’.

Mail Fleur
Klaas Punselie

Klaas

Klaas Punselie is boekenwurm, taekwondoka en mensenmens. 30 jaar brug tussen business en IT. Klaas is de founder van MERLINQ.

Mail Klaas
Stella Punselie

Stella

Stella Punselie is een reislustige en maatschappelijk betrokken taalwetenschapper. Stella is junior conversation designer bij MERLINQ.

Mail Stella
SOMS netwerk

SOMS

Sociale Optimisten Maken Samen

Sociaal ondernemers en adviseurs aan sociale ondernemingen schuiven aan in ons SOMS-netwerk.

Reserveer werkplek