Klantcase: Roamler Care Zorgplatform

Januari tot en met april 2022 heeft Bas Evers vanuit MERLINQ ad interim het Product Ownership op zich genomen van Zorgplatform: een nieuwe propositie van zorgnetwerk Fundis en techbedrijf Roamler. Een passende opdracht vanuit zijn betrokkenheid bij Zorg voor de Toekomst en kort na de samenwerking in de ouderenzorg met tanteLouise & CZ.


Zorgplatform wil het arbeidspotentieel voor de wijkzorg vergroten door flexibele inzet mogelijk te maken van (bestaande of nieuwe) bevoegde en bekwame mensen, uitgaande van taakgericht werken, en tegen zo laag mogelijke administratieve lasten. ‘Launching customer’ is Blinkers, een landelijke VVT-organisatie uit het Fundis-netwerk.

Het Zorgplatform is voor de zorgverlener een native app en voor de zorgcoördinatoren een webapplicatie. Zorgplatform is gekoppeld aan het elektronisch cliëntendossier. Bas kreeg het scrum team onder zijn hoede van de webapplicatie met als ‘key users’ zorgregisseurs, serviceregisseurs en regieverpleegkundigen.

Vanuit zijn kennis van digitaal gedreven propositieontwikkeling in de ouderenzorg heeft Bas Roamler Care op drie niveaus versterkt:
  1. Operationeel - door meer structuur aan te brengen in het ontwikkel-, beheer- en supportproces, met het eigen scrum team waarde toe te voegen voor de bestaande klant, en de communicatie over de techniek naar de gebruiker te verbeteren.
  2. Tactisch - door de samenwerking met architecten en andere teams te verbeteren om de werking van webapplicatie en app beter op elkaar te laten aansluiten, op weg naar hogere tevredenheid van de ‘launching customer’.
  3. Strategisch - door een frisse impuls te geven aan de activiteiten om van Zorgplatform een schaalbaar digitaal product te maken dat impact gaat maken bij vele thuiszorgorganisaties en hun cliënten.

Christina de Wijn (manager Operations Roamler Care):
"Bas is niet alleen slim, analytisch en digitaal onderlegd, maar kan dit ook goed vertalen naar 'gewonemensentaal'. Dit maakt hem een perfecte Product Owner in de zorg; een bijdrage leveren daar waar digitalisering (in elke vorm) zo hard nodig is. Leg dat de mensen in de zorg maar eens uit. En ook dát kan ie door zijn voorliefde voor taal, perfect! En niet in de laatste plaats; een fijne man om mee samen te werken:-)"
Bas Evers (MERLINQ)


Meer weten?

Bas Evers

bas@merlinq.net

06 489 25 723