Conversational Consulting

Conversational Consulting

MERLINQ ontwikkelt vernieuwende projecten waarbij de inzet van technologie en maatschappelijke relevantie bij elkaar komen. Business-to-business en in co-creatie met middelgrote en grote organisaties.


Wij zien conversational als hefboom voor mensgerichte vernieuwing waar individuen, organisaties en samenleving sterker van worden. Daarom willen wij voorop lopen met impactvolle conversational projecten waarin business, IT en wetenschap elkaar versterken.


Mensen hebben steeds hogere verwachtingen van producten en diensten die voor hen op maat gemaakt voelen. Om deze ‘personalisatie’ op een kostenefficiënte manier te realiseren in bestaande producten en diensten is een digitale dialoog een slimme uitbreiding op de grafische interface.


Daarnaast is conversational een hefboom voor vernieuwing van digitale producten en diensten. Om onderscheidende producten en diensten te kunnen maken die werkelijk inspelen op menselijke behoeftes, moet je met mensen in gesprek gaan. Om dit kostenefficiënt op grote schaal te kunnen doen is conversational technologie onontbeerlijk.

Speciale aanpak nodig

Een conversational project is een specifiek voorbeeld van een software-ontwikkeltraject. De brug slaan tussen business en IT is in elk software-project een uitdaging. Hoe zet je techniek renderend in voor bedrijfsresultaat en klantbelang, waarbij je vanuit heldere uitgangspunten tegen lage investering zoveel mogelijk leert en vanaf het begin waarde realiseert?


In conversational projecten moet er een brug geslagen worden tussen niet twee, maar drie dimensies: business, IT, en wetenschap (bijvoorbeeld psychologie, gedragswetenschap en taalkunde). Het volgende niveau van business IT alignment met radicale focus op de mens.

Innovatie Organiseren
Ga met ons in gesprek

MERLINQ verkent, samen met jou

Wij staan graag aan de basis van renderende conversational projecten die de belofte waarmaken. Waarom doe je deze verkenning samen met ons?

  • Unieke combinatie van domeinkennis in zorg en welzijn, agile software development, en taalwetenschappelijke expertise. 

  • Projectontwikkelaars die verschillende disciplines weten te verbinden met resultaat.  
  • Kostenefficiënt: snel, zo veel mogelijk leren tegen lage kosten door Lean Startup-aanpak.
  • Gericht op samen doen en kennis delen. Lees bijvoorbeeld onze blogposts.
  • Vanuit onze purpose om iedereen in staat te stellen passende keuzes te maken.